Hyvät jäsenet ja eiralaiset,

hieno ja aurinkoinen elokuu sai meidät melkeinpä unohtamaan kesä- ja heinäkuun viileät päivät kesä tuli tänäkin vuonna. Nyt syyskauden päästyä vauhtiin olemme valmiina tarttumaan reippaasti uusiin haasteisiin.

Arvot

Meillä eiralaisilla tuntuu olevan monia meitä yhdistäviä arvoja. Haluamme vaalia puistojen ja pihojen vihreyttä. Haluamme suojella meren rantoja, vanhoja rakennuksia ja kulttuurimiljöitä. Arvostamme myös asumisen rauhaa ja asukkaiden välistä ystävällistä vuorovaikutusta. Näitä arvoja meidän tulee ja kannattaa puolustaa. Pro Eiran jäsenenä olet keskiössä ja mukana vaikuttamassa.

Osoita että välität Eirasta

Tue toimintaa ja maksa Pro Eiran kuluvan vuoden jäsenmaksu. Jos et ole vielä jäsen, liity nyt. Jäsenmaksu on 20 EUR/henkilö tai 50 EUR/yhteisö. Muistutuksena jäsentiedotteen mukana on pankkisiirtolomake; tilinumero FI28 6601 0001 0684 93, eräpäivä 10.11.2015.

Pro Eiran uusi hallitus

Nimitettiin vuosikokouksessa 22.4.2015: Seija Hansson, Thomas Holmén, Pete Lipponen, Maria Mandelin-Seppälä, Niina Raij, Esa Salminen, Satu Sandström/pj ja Kaija Santaholma.

Syysterveisin, Hösthälsningar,

Pro Eira ry:n hallitus / Pro Eira rf:s styrelse

PRO EIRA MUKANA KANSALLISESSA KAUPUNKIPUISTOSSA

KKP – mikä se on ja miksi sellainen pitää perustaa?

Kansallinen kaupunkipuisto on arvokkaiden luonto- ja vesialueiden sekä kulttuuriympäristöjen muodostama yhtenäinen kokonaisuus – kaupunkilaisten yhteinen olohuone. Kansallinen kaupunkipuisto suojelee sitä mikä Helsingissä on arvokkainta. Suomessa on jo kahdeksaan kaupunkiin perustettu kansallinen kaupunkipuisto. Nyt on oikea aika perustaa sellainen myös Helsinkiin.

Tähän mennessä yli 65 yhdistystä ja yhteisöä eli reilusti yli puolet Helsingin kaupunginosayhdistyksistä Pro Eira mukaan lukien, on jo lähtenyt mukaan kannattamaan hanketta. Kuten Turku, Porvoo, Kotka ja viisi muuta kaupunkia menestyksellisesti päätti tehdä aiemmin, Helsingin kaupungin tulisi nyt viipymättä selvittää perustamismahdollisuudet myös pääkaupunkiseudulla. Sen Helsinki ja helsinkiläiset todella ansaitsevat.

Ottaen huomioon Eiran syntyhistorian, 1900- luvun alun asemakaavan ja kolmen arkkitehdin (Lars Sonck, Bertel Jung ja Armas Lindgren) alkuperäiset suunnitelmat, lienee luontevaa toivoa, että meille merkityksellinen Eiran alue mahdollisimman suurelta osalta tulisi kuulumaan Helsingin kansalliseen kaupunkipuistoon.

Kuntalaisaloite ja adressi

Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin -liike järjesti 24.9.2015 kuntalaisaloitteen julkaisujuhlan Kampin Laiturilla. www.laituri.hel. /info

Allekirjoita nyt – paljon nimiä tarvitaan!

Tue Pro Eiran ja lukuisten muiden kaupunginosayhdistysten hyviä pyrkimyksiä ja allekirjoita ja pyydä myös kaikkia tuttujasi allekirjoittamaan – adressi osoitteessa: www.kuntalaisaloite.fi/aloite/2057

Lisätietoja: www.kaupunkipuisto.fi

MITÄ MIELTÄ OLET… Hernesaaren kärjen melusta?

Uuden ravintolaryppään soittama musiikki kuluneena kesänä on aiheuttanut paljon keskustelua lähialueiden asukkaiden parissa. Ääni kantautuu tunnetusti hyvin veden yli. Pääsikö tämä unohtumaan asianosaisilta?

Kaupunki on vuokrannut alueen yrittäjälle 5 vuodeksi. Musiikkia soitettiin kesäkautena joka ilta hyvin myöhäiseen – myös elokuun ajan puoli kahteen yöllä, kun monilla lähialueiden asukkailla lomat olivat jo ohi ja aikainen herätys töihin. Haittasiko sinua? Jouduitko pitämään ikkunat tai parvekkeen oven kiinni iltaisin, myös hellepäivinä?

Ratikka 1A:n lopettamisuhasta?

Linja 1A:n nykyinen reitti on Perämiehenkatu- Tehtaankatu-Kauppatori-Kruununhaka- Hakaniemi-Kallio-Vallila/Mäkelänkatu-Käpylä. 50-luvun alusta toiminut linja on monelle etelähelsinkiläiselle ainoa suora yhteys esim. Vallilan työpaikka-alueelle. Suunnitelmien mukaan uusi 1A kiertäisi Tehtaankadulta Töölön kautta Pasilaan ja Mäkelänkadulle, jolloin työmatka-ajat pitenisivät entisestään. Mitä mieltä? Anna äänesi kuulua ja kerro meille!

Kuulemme mielellämme mielipiteesi näistä molem- mista aiheista: seija.hansson@kolumbus.

Joko tunnet Aula -työkodin?

Engelinaukio 5:ssä toimii Aula-työkoti, joka avasi ovensa joulukuussa 1950. Työkodin tarkoituksena on auttaa kehitysvammaisia perehtymään työntekoon ja edistää heidän taitojaan mm. tekemällä käsitöitä, leipomalla ja tekemällä pieniä alihankintatöitä. Kaupungin kuuluja grahamkorppuja ja muitakin leivonnaisia voi ostaa työkodin omasta myymälästä, avoinna ma-to 8-16, pe 8-15 ja juhlapyhien aattona 8-14.123

Lauantaina 28.11. klo 11-14 talossa järjestetään MYYJÄISET, jolloin saa erinomaisen käsityksen työntekijöiden taidoista. Myös tilaustöitä tehdään asiakkaan toivomuksesta. Kannattaa käydä tutustumassa!