Hyvät jäsenet ja eiralaiset

On taas aika kiittää teitä kaikkia kuluneesta toimintakaudesta. Aktiivisen ja työntäyteisen kevään jälkeen olemme suuntaamassa ajatuksemme kohti lomia.

Meillä oli harvinaisen hieno ja lämmin toukokuu. Eirassa kirsikkapuut, hevoskastanjat, tuomet ja syreenit puhkesivat kukkaan selkeästi etuajassa. Mikä huikaisevan kaunis näky! Se muistuttaa meitä siitä, miten erityinen kaupunginosa Eira on: todellinen puutarhakaupunginosa keskellä Helsinkiä. On ensiarvoisen tärkeää, että me eiralaiset huolehdimme perinnöstämme jotta näin on myös tulevaisuudessa.

Kaikkien toivelistalla lienee, että lämpöä ja aurinkoa riittää myös tuleville viikoille…niin mökkiläisille, lomamatkalaisille kuin kaupungissa kesäpäiviä viettäville. Olipa mansikkapaikkasi missä vain ja sää mikä tahansa, toivotamme kaikille jäsenillemme aurinkoista ja rentouttavaa kesää! / Vi önskar alla våra medlemmar en solig och avkopplande sommar!

Pro Eira ry:n hallitus / Pro Eira rf:s styrelse

Pro Eiran vuosikokous

pidettiin tänä vuonna Lastensuojelun Keskusliiton tiloissa 21.4.2016.

Uuteen hallitukseen valittiin seuraavat jäsenet:

Hallituksessa jatkavat Seija Hansson, Thomas Holmén, Pete Lipponen, Maria Mandelin-Seppälä, Niina Raij, Esa Salminen, Satu Sandström/pj, Kaija Santaholma ja uutena jäsenenä Kaija Heiskanen.

Ethän unohda maksaa Pro Eiran jäsenmaksua ennen kesälomaasi!

Jäsenmaksu 2016 – 2017 on

20 EUR / henkilö 50 EUR / yhteisö

Pro Eiran tilinumero:

FI28 6601 0001 0684 93

Hernesaari tänä kesänä

Hernesaaren ranta-alueilla on tapahtunut paljon. Hiekkaranta on suosittu ja sinne tullaan kaukaakin. Koululuokkia kävi tutkimassa luontoa pitkin kevättä ja päiväkoti-ikäisiä tuotiin nauttimaan me- restä ja rannasta.

Hernesaaren Ranta Oy on laajentunut. Yritys haki lupaa laajentaa anniskelupaikkoja viime kesän 1150 paikasta 4000:een paikkaan. Useat tahot Pro Eira mukaanlukien kirjoittivat tästä kannan- ottonsa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle (Avi). Lupa päädyttiin myöntämään 2500 paikalle. Kirjoitimme myös Helsingin ympäristökeskukselle musiikin soiton rajoittamisesta, jotta melulle altistuvat kaupunkilaiset eivät joutuisi menettämään yöuniaan.

Myös Löyly on valmistunut. Asemakaava salli 300 m2 kerrosalan rakentamisen, mutta yritys haki ja sai poikkeusluvan rakentaa 600 m2. Rakennusta ympäröivät laajat terassit useassa tasossa. Anniskelupaikkojen määräksi Avi salli 600.

Löylyssäkin soi musiikki. Konsertti-iltoina Hernesaaren Rantaa koskeva aikarajoitus on yleensä klo 24:een asti, muina iltoina musiikkia saa soittaa klo 22:een, ja tämä koskee myös Löylyä.

Yhtiöiden saamat luvat ovat määräaikaisia. Niitä voidaan muuttaa, jos toiminta aiheuttaa häiriöitä ympäröiville asuntoalueille.

Pro Eira mukana kansallisessa kaupunkipuistossa

Hyviä uutisia Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin! -hankkeesta!

Virallinen Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin! -valtuustoaloite tehtiin kokouksessa 25.5.16.

Allekirjoittajia on kaupunginkanslian tiedon mukaan kaikkiaan 54 valtuutettua ja määrä saattaa tästä vielä kasvaa.

Tulos on todella hieno ja tarkoittaa, että aloite käsitellään valtuustossa marraskuuhun mennessä.

Valtuustoaloite on lähetetty kaupunkisuunnittelulautakunnalle, yleisten töiden lautakunnalle, ympäristölautakunnalle ja kaupunginmuseon johtokunnalle. Niiden tulee antaa lausuntonsa 26.9.16 mennessä.

Kaupunginkanslia kokoaa sen jälkeen ehdotuksen kaupunginhallitusta ja viimein valtuustoa varten.

Jos et ole vielä käynyt allekirjoittamassa kuntalaisaloitetta kaupunkipuistosta, voit käydä te- kemässä sen täällä: www.kuntalaisaloite.fi/fi/ aloite/2057

Lastensuojelun Keskusliitto

Armfeltintie 1 sijaitseva Villa Riviera on alun perin suunniteltu yksityisasunnoksi, ja vuodesta 1946 saakka siinä on sijainnut Lastensuojelun Keskusliitto.

Villa Rivieran suunnitteli vuonna 1910 arkkitehti Selim A. Lindqvist yksityisasunnoksi pankinjohta- ja August Lundqvistin perheelle. Lundqvistin suku asui talossa aina 40-luvulle saakka. Vuonna 1948 Lastensuojelun Keskusliitto osti talon tontteineen yhteensä 6,5 miljoonalla markalla. Rahoitus saatiin Lasten Päivän tuotoista sekä lainaamalla Veikkaustoimisto Oy:ltä (nyk. Veikkaus). Toisessa kerroksessa asui toiminnanjohtaja ja toimisto sijaitsi ensimmäisessä kerroksessa. Osaa tiloista myös vuokrattiin ulkoministeriön kautta diplomaattivuokralaisille. Ja asuipa talossa vuokralaisena vähän aikaa myös englantilainen lehdistöattasea, maansa salaisen palvelun agentti Rex Bosleykin.

Villa Rivierassa on kaksi asuinkerrosta, osin maanalainen kellarikerros sekä suuri ullakko. Rakennusta ympäröi vehreä puutarha. Kaikki tilat ovat tällä hetkellä Lastensuojelun Keskusliiton käytössä toimisto- ja kokoustiloina. Lastensuojelun Keskusliitossa työskentelee nykyään hieman alle 30 henkilöä.

Lastensuojelun Keskusliitto on vuonna 1937 perustettu lastensuojelualan kattojärjestö, jolla on 94 jäsenjärjestöä ja 37 kunta- tai kuntayhtymäjäsentä. Keskusliiton tehtävänä on vaikuttamis- ja verkostoimistyönsä kautta edesauttaa lapsen oikeuksien toteutumista sekä lasten tarpeiden asettamista etusijalle yhteiskunnassa. Keskusliitto kouluttaa vuosittain tuhansia ammattilaisia, tekee selvityksiä sekä raportoi YK:n lapsen oikeuksien komitealle lapsen oikeuksien toteutumisesta.